Skara Sommarland

Vi vill leverera upplevelser som är både magiska och hållbara. Det kan vi bara göra genom att vara en park för alla.

Med parker som är tillgängliga och erbjuder en mångfald av både upplevelser och utbud kan alla känna sig välkomna – alltid. Utanför våra grindar finns ett samhälle för vilket vi vill vara en positiv kraft. Vi delar med oss av det vi kan bäst – glädjespridning – och vi bidrar till den regionala utvecklingen.

Genom att välkomna människor ur alla åldersgrupper, med olika bakgrunder, förmågor och livsöden vill vi vara en park för alla medarbetare och alla gäster. När vi rekryterar letar vi efter intressanta personligheter, inte imponerande cv:n.

Det vår verksamhet påverkar kan vi också påverka. Bidrar vi till klimatförändringarna kan vi också bidra till att minska dem. Bidrar vi till konsumtion kan vi också bidra till att göra den mer hållbar. På så vis blir vi en park för framtida generationer.

Den resa vi har påbörjat är både lång och viktig. Här presenterar vi några av de steg vi tagit på vägen mot en hållbar upplevelse:

Parks & Resorts är miljöcertifierade med Green Key. All el i parken är grön och kommer från sol, vind och vatten. Vi sänker elförbrukningen genom energieffektiv uppvärmning, använder vattenbesparande munstycken i duscharna och omvandlar restaurangernas matavfall till energi. Pannkakorna är ekologiska, sockervadden görs på ekologiskt socker, vildfångad fisk är MSC-märkt och allt kaffe som serveras är kravmärkt och klimatkompenserat för växthusgasutsläpp från odling till återförsäljare.

Vi samarbetar med Majblomman och Min stora dag för att stötta barn som har det svårt. Alla pantintäkter går till Wateraid, som verkar för att alla människor ska ha rätt till rent vatten. Dessutom använder vi lokala entreprenörer för parkunderhåll och nyinvesteringar. Skara Sommarland är också en viktig arbetsgivare för ungdomar i regionen.

Alla våra medarbetare utbildas i ett program där vi också ger unga utan CV en chans att växa. Säkerhet är vårt främsta ledord och vi jobbar mycket aktivt med det på alla områden. Att vi är en säker och hälsosam arbetsplats är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta bedriva vår verksamhet. Vi vill att våra medarbetare ska må bra, det tjänar vi alla på.

Vi samarbetar med Arbetsförmedlingen och Samhall för att anställa säsongspersonal som haft olika hinder att komma in på arbetsmarknaden.

Vår park ska vara tillgänglig för alla gäster och alla nyinvesteringar har ett tillgänglighetsperspektiv.

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer