Stationshuset bed and breakfast i Ed

Vi verkar inom naturturism med fokus på vandring och cykling, aktiviteter som generellt har låg inverkan på miljön. Med anledning av vår geografiska placering vid Eds tågstation uppmanar vi gärna våra gäster att resa med tåg till oss. För dem som behöver ta bilen erbjuder vi laddning för elbilar.

Inköp

Vid inköp av livsmedel väljer vi svenska varumärken och färskvaror producerade i Sverige så långt det är möjligt. Vi handlar till stor del i de lokala matbutikerna för att gynna det lokala näringslivet.

Nästan alla våra möbler ochinredningsdetaljer är köpta begagnade.

Våra rengöringsmedel och refill-tvålen på badrummen är miljömärkta.

Vi hyr sänglinne och handdukar av ett lokalt Svanen-märkt tvätteri.

Källsortering

Vi källsorterar vårt avfall och uppmanar våra gäster att göra detsamma genom källsorteringskärl i allmänna utrymmen och tydliga instruktioner på respektive rum.

Lokal personal

Vår sommarpersonal kommer uteslutande från vår egen kommun, det ger inte bara hållbara fördelar, de kan även tillhandahålla god service med sin unika lokalkännedom. Vi tar självklart vårt ansvar och tar emot praktikanter när tillfälle bjuds.

Att ge gör gott – för alla!

Varje år skänker vi ett bidrag till organisationer i närområdet som gör skillnad för kvinnor i utsatta situationer såsom kvinnojourer och bröstcancerföreningar.

När du betalar din rumsbokning online skänker vi 0,5 procent av intäkterna till att finansiera koldioxidinfångning.

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer