Skotteksgården Camping & Stugby

På Skotteksgårdens Camping & Stugby har vi en speciell prissättning som ska stimulera gästerna att stanna längre. Det blir mer ekonomiskt lönsamt att stanna flera nätter om man räknar på snittpriset per natt.

Vi rekommenderar gärna närliggande restauranger och attraktioner, och tipsar gärna om smultronställen för gästerna att upptäcka. På campingen finns en rad aktiviteter som inte har någon påverkan alls på miljön. Till exempel hyr vi ut cyklar, elcyklar, kanoter, roddbåt och trampbåtar. Runt anläggningen finns vandringsleder, och vi uppmuntrar våra gäster att gå eller cykla till stan.

Skotteksgården arbetar tillsammans med det lokala aktivitetsföretaget Outdoor Support när det gäller guidade vandringar och teambuilding.

Vi gynnar de boende i området genom att nästan alla anställda är bosatta i Ulricehamns kommun. Alla företag vi anlitar när det gäller underhåll och reparationer kommer också från Ulricehamn. Anläggningen är också öppen för allmänheten – så alla kan njuta av badplatsen och lekplatsen exempelvis.

När det gäller miljö källsorterar vi på plats. Det finns tre olika platser på området där gästerna kan sortera hushållsavfall, papper, plast och burkar. Glödlampor och batterier samlar vi i receptionen.

Majoriteten av glödlamporna på campingen har bytts ut mot LED istället, och vi har också satt upp solventilatorer i stugorna och lägenheterna för uppvärmning och ventilation under höst och vår. Det finns solfångare och solceller på alla servicehus, på receptionsbyggnaden och på restaurangen.

Vi arbetar just nu med en ny webbplats, där vi också kommer att lägga till information om Klimatsmart semester och hur man beräknar sin semesters C02-avtryck.

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer