Restaurang Skafferiet

Vi, Bettina, Carina och vår fantastiska personal vill ta hand om er på bästa sätt. Det gör vi genom att servera bra mat och hålla en god service till alla, liten som stor. Med det menar vi mat som går hand i hand med årstiderna, till vegetarianer, allergiker med flera. Vi köper lokala råvaror i största möjliga mån och vi är lyckligt lottade att ha en trädgårdsmästare som levererar sina rotfrukter till oss. Vi jobbar aktivt med att minska matsvinnet och är stolta över att kunna säga att det är idag näst intill obefintligt. Fisken som serveras är naturligtvis MSC-märkt.

Vår miljö försöker vi vara rädd om genom att tänka på våra barn och barnbarn. Det resulterar i att vi köper el som är 100% fossilfri och vi jobbar aktivt med att minska vår elförbrukning. Bland annat stänger vi av dryckeskylarna under vintertid, fyller alltid frysarna fullt och diskar aldrig halvfulla maskiner. Vi återvinner fett som blir till biobränsle och källsorterar såklart.

Under pandemin införde vi glaslådor, det fungerade perfekt. Idag erbjuder vi också en tygkasse för att göra saken mer attraktiv. När vi måste använda engångsförpackningar är de gjorda i bambu.

Alla tar ett stort ansvar hos oss vad det gäller miljö, och vårt hållbarhetsarbetet förbättras hela tiden. Vi alla på Restaurang Skafferiet försöker vara kreativa och tänka nytt, vända och vrida på allt för att vi ska vara attraktiva på marknaden. Det tror vi att vi är om vi tar hand om vår jord – våra djur och människorna.

Låt oss ta hand om er.

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer