Rörstrand Museum

För att skapa så lite onödig miljöpåverkan som möjligt väljer vi att arbeta med lokala företag och svenska hållbara material när det är möjligt. Våra utställningar är gjorda för att hålla över tid och vi jobbar med materialåtervinning. All belysning är utbytt mot LED och tillverkad i Sverige. Det finns en resepolicy som främjar mer klimatvänliga transportalternativ och vi uppmuntrar våra gäster att resa hållbart. I kafét är menyn framtagen med råvaror från lokala producenter, hyresvärden har investerat i nya energisnåla maskiner i köket, gästerna serveras kranvatten, utbudet anpassas efter säsong och vi arbetar för att minska matsvinnet.

För att göra det bra för både boende och besökare tillgängliggör Rörstrand Museum den kulturhistoriska skatt som samlingarna utgör. Det görs både i museet och digitalt. Genom samverkan med andra verksamheter på Rörstrand Center bidrar vi tillsammans till ett område för kulturupplevelser och shopping för både invånare och tillresta gäster, med hög tillgänglighet.

Vi är en InfoPoint med god lokalkännedom som gärna inspirerar våra gäster till att se och uppleva mer i området. Genom tillfälliga utställningarna och programverksamhet kan vi samarbeta med både lokala konst-och kulturutövare och även visa på internationell samtida konst.

Genom att planera våra utställningar, anpassa marknadsföring och paketera upplevelser tillsammans med andra aktörer bidrar vi till att få fler besökare när och där det inte är fullt.

Rörstrand Museum har öppet året om och vi samverkar till exempel med Formakademin, Hotell och restaurangutbildningen på gymnasiet och Destination Läckö-Kinnekulle i kompetensförsörjningsfrågor. Det är ett led i att få fler heltidsjobb och mer robusta verksamheter.

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer