Magasinet Härön

På Magasinet har hållbarhet varit ett viktigt ledord från början, vi lever och verkar i en unik miljö och vill att den ska få utvecklas och må bra.

Vi lägger oss vinn om att inte köpa nya inventarier där det finns fullgoda eller bra alternativ i begagnad form; vare sig det gäller tallrikar, möbler eller köksmaskiner (förutsatt att de senare inte konsumerar en massa extra energi).

Vi jobbar med att successivt byta ut råvaror mot lokala och närproducerade alternativ, och vi för en ständig dialog med våra leverantörer om möjlighet till förbättring av förpackningsmaterial och emballage.

Vi tillser att de rengöringsmedel vi använder i hotell, restaurang och kök innebär en så liten negativ miljöpåverkan som möjligt, och vi köper i större förpackningar och fyller på refillflaskor för att minska plastanvändningen.

Vårt hotell använder sig av EKO-certifierat linne samt anlitar ett Svanenmärkt tvätteri, och vi minimerar antalet transporter genom att lagra mer linne hos oss.

Vi anställer vår personal lokalt, för att ge ungdomar i vår närhet en möjlighet till sommarjobb. Vi är måna om att ge dem en bra start in i arbetslivet; vi ser till att de får gå bredvid tills det känns bekvämt att arbeta på egen hand. Att anställa lokalt gör också att vår personal ofta jobbar nära sin familj och sina vänner, och i en miljö som är bekant och där de trivs. Det här gör också att personalens miljöpåverkan när de ska ta sig till och från jobbet är lika med noll.

Vi jobbar för att på sikt bli en del av ett besöksmål som inte bara lever upp under några korta sommarmånader, utan där det finns underlag för vår verksamhet under större delen av året. Det ger bland mycket annat bättre förutsättningar för en välfungerande kollektivtrafik, det ger möjlighet till framtida heltidstjänster, och det skapar en trygg miljö för vår året-runt-boende befolkning.

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer