Fröken Trulls Café & Antik

Fröken Trulls är ett året runt-öppet café och restaurang i Morlanda By, strax utanför Ellös på Orust.

Här lagar vi all mat direkt på plats, från grunden, och vi bakar själva alla kakor och bakverk som erbjuds i caféet. Vi erbjuder à la carte-meny där maten tillagas efter beställning och vi arbetar aktivt med att utnyttja råvarorna till fullo, detta gör att vi har lite matsvinn. I den mån vi kan använder vi ekologiska råvaror och vi försöker även säsongsanpassa menyn baserat på råvarors tillgänglighet. Vi använder i så stor utsträckning det går svenska, lokala råvaror och vi gör aktiva val av leverantörer för att minska transporter.

Vår meny innehåller alltid flera olika vegetariska rätter, samt minst en vegansk, och vi erbjuder endast 1-2 kötträtter. På våra pizzor kan man välja bort köttalternativ till förmån för vegetariska komplement, detta för att uppmuntra och bidra till minskad köttproduktion.

Vid lågsäsong arbetar vi än mer aktivt med att planera våra beställningar så mycket som möjligt till ett och samma tillfälle, för att minska onödiga transporter.

Vi jobbar aktivt med källsortering och källsorterar själva det mesta lokalt i Ellös.

Våra lokaler är uppbyggda inuti ett växthus och alla väggar, fönster och dörrar är av återanvänt material. Våra lokaler är inredda med enbart antika möbler och saker – allt från stolar, bord, lampor, till glas och porslin – inget är nytillverkat!

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer