Syster Gabriella Interiör

Syster Gabriella Interiör är en av företagarna i Morlanda by, en gemensam handelsplats, där ett av de viktigaste målen är att värna om en levande landsbygd. Varje besökare ska här kunna finna något att titta på eller handla, och alla ska förhoppningsvis finna det som ett trevligt utflyktsmål att besöka.

I butiken säljer jag närproducerad inredning och hantverk, med ambitionen att gynna såväl närområdet, som kvinnlig företagsamhet. Jag har, bland annat, ett samarbete med en kvinnlig keramiker (Lia Andersson) som tillverkar ”Tutt”- och ”Mustasch”-muggar. För varje såld mugg går 5 kr till Bröstcancerfonden eller Prostatakampen.

Mina dammvippor kommer från Sahlins strutsfarm, där de tar vara på allt från strutsen i produktionen. Deras gård är ekologisk, och de har restaurang samt försäljning av strutskött och mycket annat lokalt.

Sedan 15 år tillbaka tillverkar jag, Syster Gabriella, mina egna ekologiska doftljus. Doftljusen är gjorda av sojavax från sojabönor, med blyfri veke och doft från eteriska oljor. Jag stöper ljusen i glasburkar, men även i återvunna saker som exempelvis glas, sockerskålar, vaser eller olika föremål som jag finner på loppis eller återbruk. När kunden köpt ett ljus från en av mina återvunna ljuskollektioner, finns en vacker vas eller skål kvar när ljuset brunnit upp, som kunden kan fortsätta använda.

När det gäller val av inredning av olika slag är jag noggrann med mina leverantörer, och väljer de som gynnar god och hållbar kvalitet på varorna, och har produktion med god arbetsmiljö och schyssta arbetsvillkor.

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer