Laxhall Hamnkrog & Konferens

För oss på Laxhall hamnkrog & Konferens är hållbarhet en central fråga som vi har med oss i alla beslut vi gör. Nedan kan du läsa om ett axplock av våra insatser, har du tips på lokala samarbeten eller hållbara insatser får ni gärna höra av er!

Byggnaden

När restaurangen brann ner 2019 så lade vi ner mycket tid och energi på att bygga upp så klimatsmart och säkert som möjligt. Vi valde då att samarbeta vårt lokala Moelven i Töreboda och använde deras limträ som är både klimatsmart och brandsäkert. Vi valde även att investera i robusta fönster som är extra isolerade för att spara energi. Vi installerade solceller på taket samtidigt som nybyggnationen som producerar.

Maten

I vår restaurang använder vi oss av lokala råvaror och har ett nära samarbete med våra matproducenter. Vi är även stolta medlemmar av lokal meny som jobbar för lokala samarbeten inom restaurangbranschen. Vi ligger precis vid Vänerns strand där vi jobbar tillsammans med en lokal fiskare och tar vatten direkt från Vänern.

Personalen

För oss är personalen hjärtat i hela företaget. Vi uppmuntrar ungdomar från ön att söka sommarjobb hos oss där vi ofta är deras första arbetsgivare. Laxhall ska vara en kul arbetsplats som man ser fram emot att komma till, något som våra återkommande sommarjobbare vittnar om.

Boende

I våra stugor väljer vi att enbart erbjuda ekologiska lakan och handdukar som tvättas av Bengtsfors Rikstvätt som uppfyller Svanens miljökrav. Byggnaderna är byggda på samma sätt som restaurangen, med hållbara material och med lokala leverantörer. Våra stugor värms upp av bergvärme.

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer