Thorskogs Slott

Här på Thorskogs Slott värnar vi mycket om vår natur, då naturen är vår närmsta granne, så är det en självklarhet för oss! Naturen förser oss också med vatten till vårt eget kraftverk. Vi har alltså vår alldeles egen vattenkraft som förser vår anläggning med ström under större delen av året.

Vi ser också mycket till vad naturen och årstiden har att erbjuda när det kommer till vårt kök. Här följer vi årets fyra årstider och anpassar vår meny därefter. Vi köper in så mycket av våra råvaror som vi kan ifrån närliggande producenter. Här i parken har vi också vår egen örtträdgård där vi odlar både grönsaker, örter, bär och frukt. I parken har vi äppleträd och detta tar vi ju såklart också vara på. Vi skördar alla våra äpplen och skickar till ett musteri som producerar vår egen Thorskogsmust!

Vi arbetar bara med miljöcertifierade rengöringsprodukter till städningen av våra rum, salonger och övriga ytor, såväl våra diskmedel. Vår leverantör för textilier och handdukar till hotellrummen är Svanenmärkta vilket känns väldigt bra! Som ett led i en minskad energianvändning så har vi också bytt ut vår belysning till ledlampor. För den som kommer med elbil, erbjuder vi laddningsmöjlighet.

Vad gäller sortering av vårt avfall, hanteras detta enligt de riktlinjer och bestämmelser som finns för att minska vårt klimatavtryck.

Läs gärna mer om vårt arbete på vår hemsida.

Vi önskar er varmt välkomna till Thorskogs Slott!

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer