KRAFTEN Dals Rostock

KRAFTEN Dals Rostock är en ekonomisk förening som startades hösten 2022. Föreningen är fortsättningen på en hållbar platsutvecklings-process som genomfördes på platsen med stöd av kommunen och Västra Götalandsregionen.

Föreningens syfte är att tillsammans arbeta för att nå vår gemensamma vision om platsen Dals Rostock. Detta sker genom olika arbetsgrupper som arbetar med olika projekt för Dals Rostocks utveckling. Kommunikation, Näringsliv, Trygghet, Utomhus och Evenemang.

Vår gemensamma vision

En tillgänglig plats med tågstopp och en god kommunikation i kollektivtrafik. Byn är väl underhållen, platsen har utvecklas genom att bygga på dess befintliga resurser, den pittoreska känslan finns kvar och förstärkts ännu mer. Det är en plats som ständigt arbetar med framtidsutveckling.

Det är en levande plats med ett rikt föreningsliv, affär, bra skola, flera butiker, flera företag, flera jobb och småföretagen blomstrar. Vi har ett ökat restaurangutbud, caféer, mer evenemang, kurser, mässor och levande musik

Alla hus och lägenheter är fyllda, det är ett stort antal året runt-boende och många barnfamiljer.

Alla har någon att prata med och ingen behöver vara ensam. Det finns ett stort utbud av aktiviteter för både yngre och äldre. En plats som är trygg, levande och har en härlig gemenskap med ett välkomnande klimat.

Det är ett stort flöde av turism inom natur och kultur. Naturområdet är välskött och tillgängligt.

Dals Rostock är ett givet besöksmål för vandring/outdoor. Vi ligger i framkant när det gäller närproducerat. Platsen är satt på kartan och känt i hela Sverige för hållbarhet, biologisk mångfald, historia, kultur och vacker natur.

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer