Hotell S:t Olof

Vi har drivit Hotell S:t Olof i 20 år och har hela tiden arbetat med hållbarhet även om inte begreppet hållbarhet har använts hela tiden.

Det vi gör i den dagliga driften är bland annat:

  • Vi källsorterar alla sopor från verksamheten.
  • Våra frukostbufféer anpassas efter antal gäster för att undvika matsvinn.
  • Vi handlar lokalt så långt det är möjligt för att minska transporter, men också för att gynna de lokala verksamheterna. Exempelvis tillverkas alla våra sängar av en lokal sängtillverkare, mejeriprodukter levereras från det lokala mejeriet, samt ost som lagras och förädlas lokalt.
  • Vi använder blommor, frukt och bär från den egna trädgården när det är möjligt under säsong.
  • På senare år städas hotellrummen endast på gästens begäran och handdukar byts när gästen så önskar.
  • Hotellets linne samt handdukar tvättas i hotellets eget tvätteri med miljömärkta produkter.
  • Vi använder miljömärkta produkter vid all städning och rengörning.
  • Hotellets allmänna utrymmen är till stor del inrett med vintage möbler och en hel del tavlor som är egentillverkade av tidningsurklipp från lokaltidningen från 20- 30- och 40-tal.

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer