Hotel Lorensberg

Hotel Lorensberg ligger mitt i centrala Göteborg, en kort promenad från Avenyn, Scandinavium och Liseberg. Vi arbetar med hållbarhet och miljö på flera olika sätt. Till exempel har vi ett samarbete med Green Key, och vi stödjer andra lokala företag genom att hänvisa våra gäster till olika restauranger och aktiviteter. Alla gäster erbjuds också cyklar kostnadsfritt, och i normalläge (innan corona) uppmuntrar vi till att åka kollektivt. Vi arbetar också för att ska erbjudanden som ska locka gäster hit även under lågsäsong.

Vår överblivna mat säljer vi via appen Karma, och vi använder oss av små tallrikar på frukosten för att minska matsvinnet.

Tidigare hade vi en flaska kolsyrat vatten per gäst i varje hotellhum. Nu har vi istället en vattenstation och återanvändningsbara glasflaskor i receptionen som våra gäster kan fylla på. På så sätt har vi kunnat minska ner på antalet leveranser till och från hotellet.

Hotellet har också kraftigt minskat användningen av kemikalier i våra städprodukter. Vi satsar på att ha välmående personal – därför städar våra lokalvårdare färre rum per timme än vad som är genomsnittet i branschen.

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer