Grebbans Nöjesrestaurang

Grebbans Showrestaurang är en unik upplevelse i Hjo, som bidrar till att bredda restaurang- och upplevelseutbudet både i Hjo och i Skaraborg. Andra showrestauranger i området ligger närmast i Göteborg, där Park Lane erbjuder ett liknande koncept. Sommaren 2023 kör vi showkvällar ”Light”; lite billigare och mer familjeanpassat för att bredda utbudet gentemot barnfamiljer.

När och där det inte är fullt & bidrar till att besökaren stannar längre

Verksamheten lockar flera tusen besökare, inte bara under sommaren, utan även under hösten. Från september ända fram till årsskiftet. Många av besökarna kommer från kringliggande kommuner i Skaraborg och Småland; Falköping, Habo, Bankeryd, Götene, Gullspång och Töreboda. Därtill besöker många företag oss under julperioden. Senaste åren har även en ökning av privatpersoner tillkommit under samma period där många också förlänger sin vistelse i Hjo och övernattar på hotell eller vandrarhem.

Även Hjoborna är flitiga besökare och många Hjoföretag återkommer varje år. Uppskattningsvis är 50-60% Hjobor, vilket gör att verksamheten är en tillgång för både Hjobor och besökare. Grupper och företag kan också abonnera lokalen men köper då mat och show från oss. Vilket många lokala företag gör, inklusive Hjo kommun som förlagt sin näringslivsgala på Grebbans Nöjesrestaurang 2023.

Hållbart – svenskt, lokalt och årstidsanpassat

Råvarorna som används i köket är svenska, och lokala, i så stor utsträckning som möjligt och anpassas efter säsong. För att minska vårt matsvinn har vi tagit bort servering via buffé och erbjuder istället enbart 3-rätters tallriksservering. Vi uppskattar att detta halverat uppkomsten av svinn. Allt avfall källsorteras på plats och sedan på återvinningsstationer.

Lokal arbetskraft, och ett första steg in i musikbranschen

Grebbans Nöjesrestaurang är ett familjeföretag där paret Rockenstierna är drivande i verksamheten. Därtill har man hjälp av föräldrar och svärföräldrar för att sy scenkläder och interiör utsmyckning. Utöver den egna familjen tar man in timanställda som arbetar i restaurangen under säsong. Kockar som har andra jobb kombinerar sin tjänst på Grebbans med andra tjänster i exempelvis kommunen. De timanställda är i stor utsträckning från lokalbefolkningen.

Även de som medverkar i showen är lokalt engagerade. En del av dessa har kanske utbildat sig i Skara eller på musikgymnasiet i Skövde. Ett jobb hos oss fungerar sedan som ett steg in i musik- och showbranschen, där Tomas och Anna stöttar och formar en typ av mentorskap.

Gynnar lokal handel och serviceutbud på plats

Vi handlar till stor del lokala produkter på plats för att gynna den lokala handeln. Exempelvis inhandlas måleriprodukter från Colorama och byggmaterial på den lokala bygghandeln. Elleverantör är det lokala elbolaget Hjo Energi.

Självförsörjande scenproduktion

Vi sköter helt uteslutande allt ljud och ljus själva, men har tidigare samverkat med lokal ljus- och ljudfirma.

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer