Dalsland Outdoors – Sportfishing Dalsland

I det gamla magasinet vid udden i Åmål finns Dalsland Outdoors – ett företag som specialiserar sig på utomhusaktiviteter. Vi erbjuder uthyrning av allt från kajaker och kanoter, till familjebåtar och vattensportutrustning. Via Sportfishing Dalsland erbjuder vi också bland annat Sportfiskepaket, fisketävlingar och guidade fisketurer.

Vi har också uthyrning av boenden, bar/restaurang, samt möjligheter för konferens, företags- och privata evenemang för 50-500 personer.

Turism och ekonomisk utveckling är viktigt för oss och vår region, men det för också med sig miljöpåverkan. Vi försöker ständigt att minska vårt ekologiska fotavtryck, genom att driva vår verksamhet med så lite onödig miljöpåverkan som möjligt, och genom att förbättra den där vi kan. Kvalitetsturism kan bara åstadkommas genom att utöva hållbar turism, för nu och för framtiden.

Våra Boenden

  • Vi minskar vår energiförbrukning så mycket som möjligt, genom att endast använda moderna och certifierade, energieffektiva lösningar för el och värme.
  • Vi har källsortering vid varje boende så att gästen kan separera återvinningsbart avfall, som flaskor och burkar, från deras vanliga hushållsavfall, direkt under vistelsen.
  • Större miljöbesparingar uppnås genom att uppmuntra gäster att stanna längre istället för att fylla boende med nya gäster varje dag. Det ger färre transporter per gästnatt och kräver mindre städning, avfall och tvätt. Under större delen av vår säsong kräver vi en vistelse på minst 1 vecka, för att minimera transporten till och från destinationen för både våra gäster och för vår personal. Ankomster och avgångar sker oftast på samma dagar, och inom ett specifikt tidsfönster, så vi kan ta hand om underhåll, städning, tvätt och sophämtning på det mest effektiva sättet, för att minimera bränsle-, avfalls- och energikostnader, och på så sätt minska utsläppen.

Hyrbåtar & Guidningsbåtar

  • För de längre resorna är alla våra båtar utrustade med moderna 4-takts bränslemotorer, med lägsta möjliga CO2-utsläpp.
  • Alla våra båtar är även utrustade med elmotorer, som kan användas för kortare turer istället för att använda bränslemotorerna, på så sätt minskar vi våra utsläpp.

Sportfiske, Guidning & Tävlingsfiske

  • Vi utövar och rekommenderar catch & release-fiske.
  • Vi följer och anpassar oss till riktlinjerna för hållbart sport- och tävlingsfiske, som anges av flera svenska organisationer och myndigheter.

Mat & Dryck

  • Vi strävar mot att i så stor utsträckning som möjligt arbeta med lokala och regionala färskvaror.

Investeringar, Inköp, Underhåll & Samarbeten

  • För underhåll och vid investeringar och inköp gällande våra boenden, båtar och andra produkter/utrustning, samt för de perioder då vi behöver extra bostäder och tjänster, föredrar vi att arbeta och samarbeta med lokala partners. På så sätt bidrar vi inte bara till lokal och regional ekonomi, utan också till en bättre miljö. Desto kortare transporter, desto mindre utsläpp.

Våra Gäster

  • Vad besökaren gör på destinationen påverkar miljön. Vi arbetar för att praktiska lösningar och utbildad personal alltid finns på plats, för att motivera och möjliggöra för besökarna att vara goda gäster, samt att informera dem om vad de kan göra för att minimera deras miljöpåverkan under sin vistelse hos oss.
Nästa Föregående

Utforska fler aktörer