Falbygdens Osteria

Vi på Falbygdens Osteria arbetar mycket med att minska matsvinnet. Vår ostbutik ligger i direkt anslutning till vår restaurang, och dessa två enheter har en god kommunikation sinsemellan så att vi på bästa sätt tar vara på alla ostar och varor innan de går förbi bäst före-datum.

Vi är väldigt noga med hur mycket varor vi köper in så att vi inte får något överflöd. Och skulle det vara något som vi har mycket av i butiken, så tar restaurangen till vara på det. Utifrån detta planerar vi våra inköp väl.

Innan Covid-19 hade vi en tydlig skylt på buffén som uppmanade gästerna att gärna ta fler gånger, vilket gjorde skillnad. Dessutom använder vi råvaror efter säsong. Vi försöker även återanvända så mycket som möjligt. Till exempel använder vi gamla marmeladburkar och syltburkar att servera i.

Vi köper in mycket lokalproducerat och vill lyfta de lokala producenterna.

För en hållbar turism så har vi öppet så mycket som möjligt under året. Då och då har vi en del UF-företag som står utanför butiken och säljer hållbara produkter där de använt återvunnet material och skapat något nytt. Det är något vi vill lyfta fram och uppmuntra.

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer