M/S Donalda

M/S Donalda har sin hemmahamn i Grebbestad och kör båtturer året om. Båtsäsongen är lång om man väljer att ta vara på de fina stunderna man kan få på havet även under vår och höst.

Donalda tar sällskap på upp till 100 personer, så ombord finns plats för bröllop, event och konferenser. Havsturer och båtcharter har vi nöjet att kunna arrangera varje dag, hela året.

För den som vill fiska så erbjuder vi fisketurer och vi är alltid måna om det marina livet. Vi använder manuella fiskeredskap såsom kastspö och vi tar aldrig upp mer fisk än vad vi kan ta hand om.

Med på varje tur finns en sjövan skeppare som berättar om gamla anekdoter från öarna vi passerar och delar med sig av spännande fakta om det fantastiska skärgårdslivet. Färden går inte i mer än åtta knop och det är för att hålla vår miljöpåverkan så liten som möjligt både i och omkring vattnet. Det gör också att passagerarna hinner se och njuta ordentligt av allt det vackra!

Grebbestad och Tanum har så mycket att ge för både turister och för oss som bor här året runt. Därför är vi glada över att kunna gynna och samarbeta med flera lokala företag när vi tar fram paketlösningar och ska göra våra inköp.

När vi ska servera fisk- och skaldjur ombord så köper vi det vi behöver från Grebbestad Fiskhandel, eller direkt från någon av Grebbestads fiskebåtar så fort den har lagt till i hamnen för dagen. Färskare och mer närproducerat kan det inte bli! Porslinet som maten serveras på är egentligen stengods och det är drejat för hand på Solhems Krukmakeri.

Fartyget M/S Donalda byggdes redan 1926 och hennes exteriör har fått behålla sin charm så nära originalet som det bara har varit möjligt. Nere i maskinrummet så är bränsletankarna utbytta till dagens moderna standard. När vi lägger till så använder vi alltid landström där det finns.

Den bohuslänska skärgården har blivit utsedd till världens vackraste och vi gör vårt yttersta för att bevara den. För oss är källsortering en självklarhet och allt som kan återvinnas transporterar besättningen till den kommunala sopstationen. Sopor och avfall rörande fartygets drift och underhåll töms i kommunens utställda sopkärl som är avsedda specifikt för hamnens verksamhet. Gråvatten och svartvatten töms i hamnens tömningsstation.

Besättningen på M/S Donalda vill bidra till att utveckla besöksnäringen i Bohuslän på ett positivt och hållbart vis och det gör vi genom att fortsätta med våra båtturer året om, gynna lokala verksamheter och hålla ett högt miljötänk kring allt vi gör.

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer