Dubbel Dubbel

Dubbel Dubbel har tre restauranger på olika adresser i Göteborg med asiatisk inriktning. När det gäller hållbarhetsarbetet arbetar vi mycket med vegetariska råvaror och rätter. Vi har en förhållandevis liten mängd kött (allt är svenskt, och det mesta är fläsk, som är bättre ur klimatsynpunkt än nötkött), och använder minimalt med mejeriprodukter. De vi använder är svenska. Menyn är utformat för att minimera matsvinn, och målet är att vi ska nå nollsvinn i köket.

Vi sopsorterar i så stor utsträckning som möjligt beroende på lokal. Vi använder oss av MSC-märkt fisk, ASC-märkta räkor och hållbara take away-förpackningar. Dessutom klimatkompenserar för vår mat till 100 procent sedan december 2019. Det finns en målsättning om att ha 50 procent av våra serverade drycker hållbara på tre år (eko eller närproducerat).

Vi är mitt uppe i en process om att kunna erbjuda våra gäster att ta med sin egen matlåda till våra restauranger. Detta är en del av ett gemensamt initiativ mellan Göteborgs Stad, Innerstaden och Avenyföreningen.

Inom ramen för One Planet Plate drar vi ner på engångsartiklar och vatten på flaska. Istället serverar vi vatten från kran och använder oss av miljövänliga sugrör.

På marknadsföringssidan håller vi på att bygga om vår hemsida, där vi framöver kommer att ha en enkel och lättfattlig statistik som visar restaurangernas klimatpåverkan och vad vi gör för att förbättra arbetet kring detta. Utöver detta marknadsför vi ofta och gärna våra vegetariska/veganska alternativ.

Redan nu har företaget Klimato analyserat Dubbel Dubbels mat ur miljösynpunkt. Denna analys visade att våra CO2-utsläpp är beräknad till 0,7 kilo per restaurangmiddag – att jämföra med det svenska snittet som ligger på 1,7.

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer