Musselbaren Ljungskile

På Lyckorna i Ljungskile har vi en mindre meny med musslan i huvudrollen, samt enkla och rena smaker. Vår ambition är att laga fantastisk mat utan knussel, tillsatser och konstgjorda smakförhöjare. Mat som smakar fantastiskt och gör gott för kroppen och som fungerar bra ur miljösynpunkt.

Vi gillar eko lika väl som reko, beroende på säsong så tar vi en del från mindre gårdar här i Uddevalla kommun, vi väljer svenskt före eko men ser gärna att det är båda delar. Vi köper alltid svensk grädde och andra mejeriprodukter, men helt ärligt, visst kan det hitta sig in en och annan fransk ost om den är grymt bra. Äggen är alltid ekologiska, socker och mjöl likaså. Vi söker alltid nya spännande lokala leverantörer av både mat och dryck, så känner du dig träffad kontakta oss gärna.

Vår meny har som sagt blåmusslan i fokus och dess många varianter som är möjliga att göra. Vi vill både inspirera och bjuda på nya smakupplevelser.

Vi byter meny både regelbundet och oregelbundet, lite när vi känner för det och beroende på vad som finns tillgängligt i säsongen.

Vi samarbetar med flera producenter i Smaka på Västsverige och Lokalproducerat i väst. Samarbeten vi gärna vill utveckla ännu mer både när det gäller mat och dryck på Musselbaren framöver.

Vegetarisk mat ligger oss också varmt om hjärtat och det finns alltid nåt alternativ på menyn, vi har alltid alternativ på menyn för de som inte blivit musselfrälsta ännu.

Vi jobbar hårt för att minska på matsvinnet, vi sorterar vårt avfall och återvinner alla vår plast, papp och matavfall blir till biogas. Vi erbjuder expeditioner ut till musselodlingarna så vi kan upplysa om hur fantastiska dessa musslor är för både miljön och för oss som äter dom. Det är ett härligt äventyr som passar hela familjen.

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer