Café På Klostret

Café På Klostrets verksamhet finns på två ställen: Café på Klostret Blomberg ligger uppe på på Kinnekulle, och Cafe på Klostret Hamnstaden ligger i centrala Lidköping. Båda caféerna är hur som helst omgivna av lokala producenter, stora som små.

Vi tänker i helhetsperspektiv gällande allt ifrån framställningen av bakverk och mat men också hur vi inreder våra lokaler.

Vi arbetar mycket efter säsongerna med få råvaror där vi tar tillvara på alla delar. Det är viktigt att ha en dialog med våra lokala producenter, höra efter vilka råvaror de vill lyfta fram och vad de har att erbjuda för stunden. Utifrån dessa samtal formar vi vårt utbud av både mat och bakverk.

Att kunna erbjuda våra gäster en lokalproducerad meny är viktigt för oss. Matsvinnet är också en stor fråga som alla måste tänka på som jobbar hos oss. Det handlar både om respekt gentemot våra producenter och för miljöns och ekonomins skull. Marginalen sitter i slickepotten är ett mantra som vi matar våra anställda med!

Vi köper exempelvis pressad frukt och bär från Bramelys musteri ute på Kålland. När de har pressat ut vad de behöver köper vi resterna och kokar bullfyllningar eller smaksätter andra bakverk, bröd eller mat.

Vi strävar ständigt efter att hålla nere vattenförbrukningen. Vi håller koll på hur mycket vatten vi använder på årsbasis, och försöker varje nytt år att minska vattenförbrukningen från föregående år.

Samtidigt som vi självklart vill locka kunder till oss så är det lika viktigt för oss att de nyttjar naturen runt om oss på ett bra sätt som gynnar såväl miljön som kropp och själ. Vi hyr ut cyklar både till mindre och större sällskap, vi tipsar om promenader varje vecka för alla olika åldrar och kan även ordna guidade turer om så önskas.

Vår personal är bland det viktigaste vi har. Sommaren är vår högsäsong, och då har vi många ungdomar från närområdet som arbetar här. Majoriteten blir kvar hos oss år efter år tills de tagit studenten och ska vidare i livet. Vi jobbar nära varandra och har en god gemenskap där allas lika värde är en självklarhet oss. De äldre får lära de yngre och sprider kunskapen vidare vilket också gör samarbetet mycket bättre.

Vi strävar efter jämställdhet både när det kommer till kön och kunskap. Allra viktigast oavsett kön och ålder är att alla är lika viktiga oavsett vilka sysslor man utför. Det är denna samsyn som får vårt företag att snurra.

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer