Garage Pizza och Vin
Hållbarhetsarbetet på Garage Pizza och Vin i Hjo är rotat i en filosofi om att minimera avfall och maximera lokala resurser. Med en vision om att uppnå nollsvinn inom en treårsperiod, har restaurangen implementerat flera åtgärder för att främja hållbarhet i alla led av vår verksamhet.
Kulturspannmål
En central del av vår hållbarhetsstrategi är att använda oss av kulturspannmål och biodynamiskt lantvete från lokala leverantörer så som Wästgötarna i Grästorp. Genom att använda dessa naturligt framställda ingredienser undviker vi kemiska tillsatser och främjar samtidigt lokala näringsrikare och mer hållbara alternativ.
Hållbart för kroppen
Jäsningsprocessen för pizzadegen är noggrant utformad för att göra degen lättare för kroppen att smälta genom att använda surdeg och lång jäsningsmetod. Detta resulterar i en lättare deg med mildare gluten, vilket är skonsammare för kroppen och ger en bättre matsmältning.
Lokala och hållbara råvaror
Fokus på lokala råvaror är en annan nyckelaspekt av Garagets hållbarhetsarbete. Genom att samarbeta med lokala producenter så som Almnäs för ost och Grevbäcks Gris för kött, stöder vi småskaliga, privata aktörer och minimerar transportavstånden av våra inköp. Även övriga produkter, såsom microgrönt från Jaroan Gård i Lidköping och tomater från Källby väljs med omsorg för att främja näringsrikedom och minimera miljöpåverkan. Vidare använder vi en vedeldad ugn och arbetar med små vinmakare som producerar naturvin på ett hållbart sätt.
Hållbar drift
Vi strävar också efter att vara hållbar i våra driftsaspekter. En stor del av vår inredning är återbruk från loppisar och bekanta, vilket minskar behovet av nyproduktion och ger en unik atmosfär till lokalen. Personalen är anställd året runt för att bidra till den lokala ekonomin och ge kontinuitet i servicekvaliteten.
Bidrar till platsen
Garaget engagerar sig i platsens utveckling genom att delta i lokala evenemang och erbjuda matkurser för barn och ungdomar i samarbete med andra lokala aktörer. Dessutom erbjuder vi en plattform för lokala konstnärer och konsthantverkare att ställa ut sina verk, vilket främjar konstnärligt skapande och gemenskap i lokalsamhället.
Även fyrfota vänner välkomna
Genom att tillåta gäster att ta med sina husdjur visar vi på Garage Pizza och Vin vårt engagemang för att skapa en välkomnande och hållbar restaurangupplevelse för alla våra gäster.