Älska Billingen

Att kalla sig för hållbar är en ganska stor grej tycker jag, för vad betyder det egentligen att vara hållbar? Är det att inte byta bil för varje ny modell som kommer, eller att använda biologiskt nedbrytbara soppåsar?

På bilden finns det en hel del hållbarhet anser jag, om man tittar noga. Kläderna jag använder till exempel från Fjällräven är samma som jag alltid använder – året runt sedan 2012. Visst har jag fått laga dem några gånger, men jag har även justerat dem lite efter mina behov. Det som inte syns på bilden är mitt ullunderställ från Lundhags som är från samma år, 2012! När man väl investerar i nya produkter måste man tänka på både kvalité och att prylarna ska hålla länge.

Skidorna jag åker på är den riktigt gamla modellen av ”vita blixten” med en rygg på skidan som ger den ett otroligt vackert utseende. Efter många timmars slipande så är de massiva björkskidorna otroligt fina igen och ser ut som nya. Bambustavarna är ett fynd från gengåvan i Skövde, och det är även en hel del av den utrustning jag har i företaget.
Rostfria skålar i olika former, trälådor, köksredskap osv funkar hur bra som helst även om de är gamla, kanske till och med bättre än nya! Visst har jag även investerat i nya saker, men vissa produkter måste man köpa nytt.

Det största steget jag tagit att bli mer hållbar är att from sommaren 2021 mer eller mindre helt sluta med engångsmaterial! Tidigare använde jag mig av en del engångsmaterial i företaget, som tallrikar, bestick och muggar. Allt har varit minst miljömärkt med svanen och till stor del återvunnet eller biologiskt nedbrytbart material. Men nu har jag alltså tack vare stöd från Leader gjort en väldigt stor investering i rostfria tallrikar, bestick, kaffemuggar och glas. Rostfritt stål är ju mer eller mindre oändligt och på så sätt ett väldigt bra steg i att bli mer hållbar.

För att ge en överblick av mina miljömärkta artiklar följer här en lista:

Återvunnet material: soppåsar för brännbart avfall.

Svanen, Naturskyddsföreningen och FSC-märkta produkter: Servetter, handtvål, såpa.

Biologiskt nedbrytbara produkter: (Träbestick av odlad björk, palmbladstallrikar, soppåsar för biologiskt avfall, pappmuggar. Dessa kommer jag alltså from sommaren 2021 mer eller mindre helt sluta med!)
All mat jag handlar till mina event är om möjligt svenska, ekologiska och producerade i närområdet, men allra minst svenska*.

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer