Alingsås kommun

LAB190

Alingsås är tillsammans med flera andra närliggande kommuner en del av samarbetet LAB190, ett samverkansprojekt längs med väg 190. I området finns det många mindre aktörer såsom matproducenter, gårdsbutiker och entreprenörer inom olika verksamheter som genom samarbetet binds ihop och skapar nya reseanledningar till området.

Lights in Alingsås

Lights in Alingsås, det återkommande evenemanget under fem veckor i oktober och november som lockar mellan 60-80 000 besökare årligen, under en period då det vanligtvis inte händer så mycket annat. Detta brukar vara högsäsongsveckor för kaféerna i staden och även generera en hel del övernattningar.

Läs mer här

Fritidsturism i Alingsås

Alingsås turistinformation har köpt in sex stycken hyrcyklar som placerats ut hos företagare verksamma inom besöksnäringen runt om i kommunen. Dessa cyklar hyrs ut till de som så önskar.

Alingsås turistinformation har också tagit fram förslag på cykelrundor runt om i kommunen för besökare, passande både för de som vill cykla snabbt och länge och den som vill ta det lugnare och uppleva saker längs vägen.

Tillsammans med de lokala besöksnäringsföretagen utvecklar vi paket för cykelturisten längs med dessa turförslag.

Vi paketerar också tillsammans med vandringsleden Gotaleden och de företag som ligger i dess närhet, samt restaurerar och märker upp gamla vandringsleder som lockar både boende och besökare.

Fikavandringar i kaféstaden Alingsås

Fikavandringarna är en guidad stadsvandring med besök på några av stadens klassiska kaféer. Under sju år har dessa vandringar varit ett stående inslag i stadsbilden på lördag förmiddagar under maj till och med oktober. De senaste åren har turerna också utökats till att även gå under adventstid med lite jultema på smakbitarna man får på varje kafé man besöker.

Under guidningarna pratar guiden mycket om hållbarhet och flera av leverantörerna av det som inmundigas under vandringen har på olika sätt bakat in hållbarhet som en del av sin verksamhet. Som främsta exempel kan nämnas Nolbygårds ekobageri & kafé som har helt ekologiska varor och även arbetar mycket med social hållbarhet genom att ha arbetsrehabiliterande personal.

Fikavandringarna är också ett bra exempel på hur säsongerna förlängs och inte minst genom att Grand Hotel också har ett bokningsbart paket med övernattning och fikavandring som är väldigt populärt.

Läs mer här

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer