Wrågården

Wrågården drivs ekologiskt. Vi odlar våra egna grönsaker som vi förser våra olika kök med. På gården har vi bisonoxar, dovhjortar, nötkreatur, och älgar som betar våra marker året om. Vi odlar vårt eget foder till djuren för vintern.

Våra produkter såsom kött och förädlade produkter finns att köpa i lokala butiker. Vi är även medlemmar i Lokalproducerat i Väst. På gården har vi även en biodling för att främja vårt odlande och ha till försäljning i gårdsbutiken.

Vi sorterar miljöavfall, glas, plast, papper, matlagningssopor, kartong, aluminium, batterier och glödlampor. I restaurangen arbetar vi gärna med vårt eget kött och våra egna grönsaker. När vi köper in kött eller kyckling använder vi enbart svenska produkter samt mejeriprodukter. Vi arbetar mycket med matsvinn i våra olika kök. Vi samkör leveranser med vår cateringverksamhet så vi kan få handla från vårt lokala mejeri.

Vi erbjuder vegetariska samt veganska rätter. Vi uppmuntrar gästerna vid exempelvis julbord och bufféer att gå flera gånger och ta mindre portioner. Vi väljer gärna miljövänligt engångsmaterial.

Vi deltar även i projektet Lokal Meny som är ett 3-årigt projekt med målsättningen att öka andelen lokal mat på menyn. I vårt älghotell väljer gärna miljövänligt städmedel. Vi använder ett lokalt tvätteri om gästen bokar sänglinnen så vi ska slippa långa transporter. Vi erbjuder bra källsorteringsmöjligheter i anslutning till våra stugor.

På vår konferens erbjuder vi vatten från kranen. Vi har olika paketlösningar med vårt egna kött och grönsaker från gården samt egna bakverk. Vi erbjuder dem vandring under dagen i vår natursköna miljö på gården.

I vår padelhall har vi ett system som tänder och släcker belysningen i hallen efter när speltider är bokade. Vi erbjuder källsortering för avfall i hallen.

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer