Strömstad Spa

Vi på Strömstad Spa & Resort arbetar ständigt med att utveckla vårt miljöarbete och strävar alltid efter att använda det bästa alternativet ur ett hållbarhetsperspektiv.

Alla rum och pooler i hotellet värms upp av havsvatten. Anläggningen har övervägande del LED–lampor som belysning och när vi byter ut våra lampor så byter vi alltid till LED. Vi använder fossilfri el. Vi har katalogiserat alla farliga vätskor i hotellet och handhar dem efter de rekommendationer som finns. Vi källsorterar allt vårt avfall. Vi håller på att fasa ut engångsmaterial i plast som används i verksamheten till förmån för naturliga material eller material som kan användas flera gånger.

I vår restaurang väger vi allt matavfall och informerar våra kollegor för att på det sättet kunna mäta och minska matavfallet. Vi använder oss i första hand av närodlat och lokala producenter, och köper gärna naturvin och ekologiskt, biodynamisk och fairtrade viner. Del ab vår öl är organisk från Carlsberg och vi använder tanköl på 1000 liter för att minska transporter med flaskor.

På spa-avdelningen erbjuds en så kallad Ekologisk Coffee Wrap . Detta är en spabehandling med peelande, ekologisk kaffeinpackning, som verkar återfuktande, åtstramande och energigivande. ”Body scruben” som används tillverkas av hotellets egen kaffesump. Dessutom producerar Strömstad Spa sin egen tvål genom att återvinna matolja.

Vi har gjort ett aktivt val att sälja produkter som stödjer organisationer som bland annat Burn Cancer, Helping Hand och Unicef.

Internt prioriterar vi att åka kollektivt till våra möten, om det inte går samåker vi flera i varje bil.

Vi engagerar oss i strandstädning i vår närmiljö genom att erbjuds gästerna en karta och tygkassar som hjälp för att kunna städa stränderna på Nötholmens naturreservat.

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer