Spa for Hjo

Spa for Hjo är en spaverksamhet som erbjuder relaxavdelning, pool, bastu, massage och ansiktsbehandlingar. Här finns även matservering. Spa for Hjo är en ambassadör som breddar Hjos utbud och bidrar till besökare till Hjo även under lågsäsong.

Spa for Hjo drar flest besökare under lågsäsongen höst, vinter och vår, där julen och januari månad har störst beläggning. Ett besök på Spa for Hjo bidrar även till att gäster övernattar och stannar längre i kommunen. Många besökare kommer från Smålandstrakten ända ner till Skåne, samt Borås- och Örebroområdet.

Med så många besökare från olika delar av Sverige blir Spa for Hjo sommaren 2023 InfoPoint för Hjo, auktoriserade av Visit Hjo.

Ett utbud även för invånare

Det är inte bara utomstädes besökare som gästar Spa for Hjo. Många av gästerna är lokala invånare som under hela året kommer för behandlingar av olika slag.

Miljövänliga produkter

Spa for Hjo värnar om miljön och använder i våra behandlingar därför uteslutande ansikts- och make-up-produkter som är ekologiska eller biologiska. Dr Belters biologiska produkter och Dr Belters Greentec MakeUp (en ekologisk make-up-serie), samt Maria Åkerbergs ekologiska hudvårdsprodukter.
Maria Åkerbergs förpackningar är giftfria, tillverkade av bioplast; ett växtmaterial baserat av sockerrör. När dessa förpackningar förbränns frigörs vatten och koldioxid, som sedan tas upp av sockerrören. Eftersom tillverkningsprocessen förbrukar koldioxid är processen enligt företaget koldioxidneutral. Färgen som används på förpackningarna görs i sin tur av vit lera.

På Spa for Hjo källsorteras allt avfall inklusive alla förpackningar. Därtill föredrar vi återbruk genom att handla mycket av inredningen till verksamheten på second hand.

Lokal arbetskraft där många får ett steg in i arbetslivet

Spa for Hjo anlitar vår arbetskraft lokalt. Här anlitas människor som står långt från arbetslivet och som behöver hjälp att komma tillbaka. Även yngre arbetskraft där många får en chans till ett första jobb. Därtill erbjuds skolungdomar praktikplats där de får prova på att jobba på spa, ett samarbete med skolan i Hjo.

Samverkan på platsen

Vi samverkar och gynnar det lokala utbudet genom att anlita lokala tjänsteföretag och handla lokala produkter, lokal byggarbetskraft och genom att nyttja lokal bygghandel.

Vidare samarbetar vi med Hjos övernattningsanläggningar såsom hotell, vandrarhem och cateringföretag. Samarbete sker även med Hjo kommun och Visit Hjo.

Lokal mat efter säsong på Spa for Hjo

Kött och ägg tas från lokala Maplerock Ranch. Övriga råvaror köps i största mån in lokalt och efter säsong. Vi jobbar ständigt med att öka våra inköp av ekologiska, KRAV- och Fairtrade-märkta varor, som exempelvis kaffe och mjölk, med mera.

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer