Smögens Kajakäventyr

Vi är i första hand en uthyrningsfirma av kajaker och SUP-ar, men har även turer och kurser inom kajakpaddling. För oss är det självklart att vi ska värna om vår vackra natur och ta hand om våra hav därför tänker vi på det i vårt arbete.

Allemansrätten är något väldigt fantastiskt och också något vi måste värna om. Numera inkluderar vi baskunskap inom allemansrätten i vår grundkurs, vi informerar våra kunder om gyllene regeln ”Inte störa & Inte förstöra” och plockar skräp på våra turer.

På vår webbsida har vi en interaktiv karta som kunderna kan använda som stöd vid navigering där bland annat  natur- och kulturvärden är utmärkta. Det är väldigt lätt att se vad som är naturreservat, naturskyddsområde, fågelskyddsområde etc.

Transporter är också en viktig del i vårt hållbarhetsarbete. VI beskriver på vår webbsida hur man kan transportera sig till oss på ett hållbart sätt via buss samt via cykel- och vandringsleder med länkar till Västtrafiks reseplanerare och kartor från Sotenäs kommun. När vi ändå måste ha transporter tänker vi på samtransporter. Vi beställer vi nya kajaker i god tid så leveransen av dem kan ske när leverantören har andra ärenden i vårt område.

Hållbart samhälle är också viktigt för oss och därför väljer vi i första hand att samarbeta med lokala leverantörer med kvalité och miljömärkning.

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer