Skärgårdshotellet Hönö

Vi på Skärgårdshotellet Hönö arbetar med hållbarhet ur många olika perspektiv och ser det som en stor och viktig nyckel i vår verksamhet som stort. Vi vill tillsammans med våra företag i destinationen arbeta ihop för att hjälpa varandra att nå trygghet på olika plan för att vara hållbara arbetsplatser och besöksmål. Vara en levande skärgård året om där vi tillsammans utgör en stark och hållbar destination. Med en levande skärgård året om blir det bra och hållbart för både året runt boende och besökare.

Vi tänker långsiktigt och vill göra så lite miljöpåverkan som vi möjligtvis kan. Detta innefattar sortering av avfall, val av hygienartiklar samt städprodukter, strävan mot minimalt svinn, använda råvaror i säsong och i möjligaste mån använda lokal- samt närproducerade råvaror.

Vi bygger vår meny kring upplevelsen hur vi serverar maten vilket gör oss fria att skapa en inspirerande meny utifrån tillgången av råvaror och säsong. Enkelt och gott med bra råvaror som den viktigaste ingrediensen.

Vi vill vara en hållbar verksamhet att trivas i och känna sig trygg i. Vi vill vara en långsiktig arbetsgivare där vår personal kan växa och utvecklas. Vi satsar mycket på delaktighet och utbildning både till grupp och den enskilde individen. Vi vill skapa fler arbetstillfällen och heltidsarbeten året om inom destinationen och även bidra till en bra och hållbar start i arbetslivet för många unga vuxna. Vi vill se dem formas och utvecklas.

Naturen runt omkring oss och vårt värdskap är vår verksamhets viktigaste byggstenar. Därför känns det extra bra att dessa utgör minimal miljöpåverkan. Vi erbjuder naturupplevelser som är lika aktuella året om och som innefattar vandring, cykling, paddling samt olika typer av träning. Vi styr aktiviteterna utomhus i den möjligaste mån som går, paket med exempelvis bryggyoga, vinterbad och värmande fika, vandring längs klipporna och picknicklunch. Vi vill skapa unika upplevelser för alla året om, och bygga våra paket efter säsongens guldkorn. På så sätt kan vi sprida ut besökare och eftersträva en jämn ström året om.

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer