Saltviks Camping

Större delen av Saltviks Campings gäster kommer från ett upptagningsområde inom 20 mil. Vår målsättning är att prioritera denna marknad framför långväga gäster i syfte att vår verksamhet ska tillföra så lite onödig miljöpåverkan som möjligt. Alla våra arrangerade aktiviteter ordnas på anläggningen och kräver inte några transporter. De flesta aktiviteterna handlar om att vara ute i naturen och har i princip ingen miljöpåverkan alls. Vi har också två ordentligt uppmärkta återvinningsstationer på anläggningen för att underlätta för våra gäster att vara miljövänliga.

Vi har en stor del fasta gäster. Detta är det allra bästa för kommunen vi verkar i, då dessa gäster spenderar mycket pengar här. De köper möbler till sina husvagnar och förtält hos vår lokala möbelhandlare, de köper grillar, handlar mat och kläder i de lokala butikerna. Många av dessa gäster är inte bara här under absolut högsäsong, utan bidrar med inkomster även övrig tid på året. En del av våra fasta gäster prioriterar dessutom att hellre vara här under lågsäsong, vilket bidrar till att balansera turismen jämnare över året.

Att generera heltidsjobb som turistanläggning på en säsongsbaserad ort är svårt, men vi försöker så gott det går. Till exempel är vår restaurangchef anställd på heltid. Under större delen av året, när restaurangen är stängd, har hon andra uppgifter.

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer