Salt & Sill

För oss på Salt & Sill är det en självklarhet att verka för att vara en så hållbar destination som möjligt. Vi arbetar ständigt för att alla nya beslut som tas är väl grundade utifrån ett hållbarhetsperspektiv. För oss, för våra gäster och för miljön.

Vårt flytande hotell har inte bara havet som grund. Vi använder även havets undervatten-strömmar som grund till energin som vårt hotell behöver.

Vidare är det ett av havets mest klimatsmarta fiskar – sillen – som är vår paradrätt när vi serverar våra gäster. All fisk som serveras hos oss är alltid certifierad och vi är förstahandsmottagare av all fisk som vi säljer.

All hummer vi serverar kommer från fiskarna ute på Klädesholmen och många av de skaldjur och fiskrätter vi serverar är fiskat i havet utanför vårt hotell och restaurang.

När vi byggde vårt hotell så muddrade vi och dumpade muddringen utanför hotellet vilket har gett ett rikare havsliv. Det har även skapat mycket strömmar vilket fisken gillar att simma i.

Att vi finns just på Klädesholmen är viktigt för oss, på samma sätt som vi vill vara viktiga för Klädesholmen. Vi använder oss därför av lokala råvaror i så stor utsträckning som möjligt. Vi köper grönsaker från Mölnebo odlingar och våra ägg från Mällby Lantgård, båda två från Tjörn. Vi fermenterar våra grönsaker så att vi kan använda dem under flera delar av säsongen.

Vi sopsorterar allt avfall och ser till att alla rum har uppdelade soptunnor för att gästen enkelt ska kunna sortera. Våra anställdas skjortor och tröjor är Fairtrade-märkta och av ekologiskt material och servetterna är miljövänliga.

Vi samarbetar med Rikstvätt vilket innebär att vi har Svanen-märkta textiler vars leveranser är fossilfria. Våra hotellrum är inredda med miljövänliga inredningsdetaljer och inte sällan är materialet av återvunnet båtvirke. Blommorna du hittar hos oss är ofta torkade. Våra sängkläder är ekologiska eftersom att vi vill att våra gäster ska kunna sova med gott samvete.

Vi anställer vår personal på heltidsanställningar förutom i undantagsfall. Vi anpassar våra arbetsprocesser för att passa våra anställda och låter dem vara delaktiga i beslut för att vara en så attraktiv arbetsplats som möjligt för våra anställda.

Som gäst hos oss på Salt & Sill ska du ha möjlighet att ge dig själv en upplevelse som känns både rätt i kropp och själ. Vi hjälper dig att ta rätt beslut med allt från att åka kollektivt till oss till att hitta det bästa lokala utbudet.

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer