Almö Kvarterskrog och Catering

Vi motiveras av att vara en restaurang som bidrar till ett så hållbart samhälle som möjligt och försöker ofta sprida ordet om vad vi gör för att bidra till en mer hållbar värld.

Förutom den goda maten vi varje dag tillagar tror vi att en stor anledning till varför våra gäster väljer att äta hos oss är för det stora fokuset vi har på att vara en miljövänlig restaurang.

Mest stolta är vi över dagens ReTaste. Det är en lunchrätt som är gjord på varor innan de går ut från matvarubutiken Ica Almö Livs. Rätten är olika varje dag och är billigare än våra andra lunchrätter. Genom ReTaste har vi räddat ca 15 700 portioner vilket motsvarar 6.2 ton mat från att slängas.

Vi packar ut dagens lunch som inte går åt och säljer den i vår disk till halva priset. Vi kallar den för ReTaste 2.0

Mycket av vår inredning i restaurangen är gjord på återvunna material. Våra stearinljus är svanenmärkta. Dessutom är våra soffor klädda med gamla sjömanskläder, vilket rimmar väl med vår kärlek till havet.

Vi försöker i den mån vi kan alltid att anställa vår personal på heltidsanställningar. Vi vill vara en trygg arbetsplats för våra anställda men också hålla nere personalomsättningen så att vi får chans att utvecklas med våra anställda. Skjortorna som vår personal bär är dessutom ekologiska.

Vårt kaffe och te kommer från Ica Almö Livs och består utav kaffesorter och tesorter som riskerar att passera sina bäst före datum. Vi tar hand om produkterna innan de passerat sitt utgångsdatum och använder det till vår restaurangs fika.

Vi samarbetar med Karma för att erbjuda kunder att köpa mat som annars riskerar att bli matsvinn. Under 2019 prisades vi tillsammans med Ica Almö Livs som årets maträddare.

Gårdagens bullar och bröd som inte gått åt görs dagen istället till skorpor och krutonger.

All fisk som vi serverar är certifierad.

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer