Margaretas kök och skafferi

Vi på Margaretas kök och skafferi arbetar hållbart i flera perspektiv. Vi källsorterar vårt avfall och matavfall. Vi använder i största mån porslin från lokala tillverkare på Orust och papperspåsar, och undviker plastprodukter eller engångsartiklar. 

I vår gårdsbutik/skafferi säljer vi lokala produkter, bland annat kaffe från Ringön i Göteborg, te från Kinna, honung från Tjörn, oljor och frön från Skeby gårdar i Källby, glass från Halland och sill från Klädesholmen.

I vårat bageri produceras allt bröd och bakverk som vi säljer här på säteriet, samt vi gör även våra egna krutonger, müsli och ströbröd.

På Sundsby säteri finns en köksträdgård, där vi har ett nära samarbete med trädgårdsmästaren, då han skördar grönsaker och frukt använder vi det i vår matlagning och bakning. 

Margaretas kök och skafferi bidrar även till lokala arbetsmöjligheter då vi samarbetar med lokala skolor gällande restaurang, bageri och serveringspersonal. Vår verksamhet håller öppet året om, och då kan vi anställa bagare och restaurangpersonal både för tillsvidare- och timanställning.

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer