Lysekils Marina Basteviksholmarna

På Basteviksholmarna strax norr om Lysekils stad ligger vår marina, omgiven av granit och hav. I hamnen finns 400 fasta båtplatser, 42 ställplatser för husbilar samt cirkaa 15 gästplatser för båtar.

Vi är väl medvetna om den negativa påverkan båtlivet har på vår känsliga marina miljö och vi vill i den mån vi kan minimera de avtryck vår verksamhet lämnar på denna unika plats. Det är viktigt för oss att hålla vår plats ren från skräp. Dels genom att på ett bra sätt ta hand om våra och våra gästers sopor men också genom att aktivt arbeta med att ta hand om marint avfall som kommer till våra strandkanter. Vi har strandstädarkit till våra besökare och våra allra yngsta hamnvärdar har skräpplockning som en del av sina arbetsuppgifter.

Vår miljö och dess omnejd bär på ett viktigt kulturminne och vi försöker berätta om stenhuggeri, sillfiske och trankokerierna för våra besökare. Vi är InfoPoint och hänvisar mer än gärna till de fina sevärdheter och aktiviteter som kommunen har att erbjuda.

På vår hamnanläggning finns en restaurang, en kiosk, minigolf och flera badplatser för besökare men också för de kringboende. Basteviksholmarna har blivit en viktig mötesplats för de boende och del i att hålla Lyse-halvön levande. De boende behöver inte längre resa till centrum för att äta en bit mat eller ta en glass.

Vi tror starkt på kraften i samverkan mellan näringsidkare och väljer lokala samarbeten så ofta vi har möjlighet. Vårt mål är alltid att förlänga gästens vistelse hos oss eller hos andra anläggningar inom Lysekils kommun för att minska på onödigt resande.

Vårt företag har genom moderbolaget Bohusgjuteriet sina rötter i Lysekils kommun sedan 1947. Bolagets mål har alltid varit att långsiktigt och ekonomiskt hållbart utveckla och investera vidare i verksamheten. Varje investering är ekonomiskt förankrad och genomförs i möjligaste mån utan lånefinansiering. Lysekils Marina kom till just av anledningen att man skulle kunna behålla sin personal i de tider produktionen minskade i den övriga verksamheten. Så är det än i dag och personalen producerar, förankrar och servar anläggningen. Personal som är stationerad i hamnen sommartid jobbar vidare på kontoret på moderbolaget på vintertid.

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer