Bollekollen

Bollekollen är en aktiv cykel-och skidanläggning i Västsverige, beläget i Bollebygd 36 km från Göteborg och 23 km från Borås.

Vi jobbar aktivt med att stärka folkhälsan genom skidåkning och cykling.

Istället för att lägga pengar på en fjällsemester eller cykelsemester med bil, där CO2 utsläppen ökar ju längre man åker uppmuntrar vi till att istället ta en dagstur till oss via buss eller tåg från storstäderna och ha en riktigt trevlig dag i backen. Vi har utrustning för uthyrning både till alpint och cykling.

Vi är en ideell förening som aktivt söker bidrag och det söker vi främst för att kunna byta till nyare maskiner så som pistmaskin, traktor och fyrhjuling som har betydligt lägre utsläpp än våra gamla maskiner.

Vi jobbar aktivt med källsortering av avfall både från oss personal samt även för gästerna där vi har välmarkerade sopkärl med vad som ska vara i så det blir enkelt för gästen att självsortera.

I framtiden har vi även planer på laddstolpar för elbilar och andra elfordon.

Vi planerar också för att införa ett digitalt bokningssystem där gäster kan gå in och fylla på sitt egna Ski/bikepass via nätet istället för idag då man köper ett fysiskt papperskort som kasseras efter användning.

Frågorna gällande utsläpp och svinn är mycket viktiga för oss och vi tar ämnet på stort allvar, vi måste också tänka på den svenska folkhälsan som finns i dag. Allt fler människor drabbas av psykisk ohälsa och det går långt ner i åldrar och vi vill vara en plats som bromsar denna utveckling, vi vänder oss till skolklasser och fångar upp barn tidigt för att få fysisk aktivitet helt gratis hos oss under vissa utsedda dagar.

Vi hoppas att fler människor ska hitta till oss och få en fantastisk naturupplevelse, sommar som vinter!

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer