Mössebergs Kurort

Sedan 2010 är Mössebergs Kurort en Svanenmärkt anläggning. Detta är vi mycket stolta över, och betyder att våra gäster stödjer vårt arbete mot att bli en mer och mer miljösmart hotell-, spa- och konferensanläggning. Svanenmärkningen innebär att vi har ett aktivt miljöarbete där vi kontinuerligt dokumenterar vår användning av energi, vatten, städprodukter, förbrukningsartiklar och vårt brännbara avfall. Varje år sätter vi upp nya miljömål för att minska vår resursförbrukning och miljöpåverkan. Detta innebär bland annat att vi har förnyelsebar el, källsorterar, använder miljömärkta produkter i största möjliga utsträckning både till tvätt, städning, disk, hygienartiklar, mjukpapper och inredning.

På vår Spa-anläggning använder vi ett ekologiskt hudvårdsmärke kallat Maria Åkerberg, vilket är svensktillverkat med naturliga ingredienser som vårdar människa och hud. Våra konferensgäster använder miljömärkta anteckningsblock, whiteboardpennor och blädderblock.

I vår restaurang används inga engångsartiklar, och vi har ett ökande utbud av närproducerade, ekologiska och rättvisemärkta varor. Som gäst hos oss kan man bidra till vårt gemensamma ansvar för en renare miljö på flera sätt. Till exempel kan man välja att använda sin handduk och badrock en extra dag, källsortera plastmuggar, lämna tomma batterier i receptionen samt släcka lampor och tv när man inte är på rummet.

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer