Karstorp Konferenscenter AB

Här på Karstorp Säteri försöker vi alltid att minimera onödig konsumtion i form av engångsmuggar, samt genom att bara erbjuda ”stannastäd” om gästen säger till. Då löser vi det givetvis. På så sätt sparar vi på rengöringsmedel, och personaltimmar.

Vi har satt upp små skyltar på rummen med texten ”3 av 5 personer som bott i detta rummet återanvänder sina handdukar, gör det du med ” – detta för att hjälpa våra gäster att ta hållbara beslut.

Vårt restaurangkök är inte öppet varje dag. Istället erbjuder vi att man får boka in ett sällskap. Utifrån bokning kommer vi överens med sällskapet vad de vill äta och därifrån köper vi oftast närproducerat, precis som att vi odlar våra egna kryddor och sallad i våra odlingsbäddar.

Vi har nyligen bytt ut vår gamla värmepanna och oljepanna och ersatt det med fjärrvärme – detta är bra både för miljön och för plånboken. Vi står i begrepp att skaffa miljösmarta och nya tvåldispensrar, som gör att vi kan få ut dubbelt så mycket tvål kontra en vanlig dispenser.

Vi ligger i en skogsmiljö med en vacker sjö ett stenkast från oss. Givetvis försöker vi jobba med att ta hand om det runt omkring också. Vi planerar solceller på både den nya restaurangens tak som snart lyfts upp samt på parkeringen för att få en egen produktion av energi. Dessutom vill vi minska skottning och grusning på vintertid.

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer