Hotell Strana

Vi på Hotel Strana ser det som en självklarhet att vara en hållbar destination. Vi ska alltid ligga i framkant med hållbarhet och i vårt långsiktiga miljötänk är målet att bli en Svanenmärkt anläggning. Detta har gjort att vi tagit flera smarta beslut i både hur hotellrummen och restaurangen skulle byggas år 2020.

Allt på hotellet och i restaurangen källsorteras och indelas i kompost, hård/mjukplast, metall, kartong och glas. Vi arbetar även aktivt att reducera så mycket plats som möjligt och ställer vidare krav till leverantörer på hur vi vill ha leveranser. I restaurangen används nedbrytbara sugrör och engångsmaterial. Glasflaskor återanvänds för egen gjorda muster och dryck, samt snacks serveras i glasburkar. Vi har även mål på att använda allt i råvaror för att minimera svinn.

I restaurangen serveras främst lokalproducerade råvaror som följer säsong och årstid. Allt kött, fisk och grönsaker som inte går att hitta på lokala gårdar kommer ifrån andra gårdar och odlingar i Sverige. Vi använder oss av de lokala företag som ligger på Orust för exempelvis honung, bryggeri och muster.

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer