Ekehagens Forntidsby

Ekehagens Forntidsby ligger i Ätradalen, en rik fornlämningsbygd som vittnar om människors liv och samhälle under många tusen år. Genom praktisk pedagogik vill vi berätta om och väcka nyfikenhet på vår förhistoria och livet i en annan tid. Genom att främja kunskap och ge historiska perspektiv verkar vi särskilt för ett socialt hållbart samhälle. Närheten till naturen och berättelserna om livet under andra villkor, medför att vi ofta refererar till mer hållbara sätt att förhålla sig till vår jord.

Som kommunal verksamhet följer vi Falköpings kommuns klimatstrategi och miljömål.

Verksamheten bedrivs till största delen utomhus vilket medför att vi förbrukar lite energi. I takt med renoveringar och utveckling bygger vi in nya lösningar, exempelvis finns nu vattenfria urinoarer.

Allt material källsorteras. I vår miljöstation kan även du som besökare källsortera ditt avfall.

Genom vårt förbokningssystem kan du som gäst undvika besökstoppar och vi som besöksmål planera för kvalitét på upplevelsen och en hållbar arbetsmiljö.

Ekehagens café och restaurang erbjuder alltid härlagad mat och hembakt fikabröd. Här kan du stanna hela dagen. Så långt möjligt använder vi oss av svenska produkter. På menyn finns alltid vegetariska alternativ. Vatten från kranen är det naturliga alternativet som erbjuds alla matgäster.

Boka plats för din husbil, husvagn eller ditt tält på Ekehagens ställplatser. Du kan även boka övernattning i långhus ute i forntidsbyn.

Åk kollektivt till Ekehagen. Busslinjer mellan Ulricehamn och Falköping stannar vid hållplats Alvareds bro. Efter en kort promenad på ca 15 minuter är du framme.

Cykelleden Ätradalsleden passerar Åsarp och Ekehagen, ett naturligt stopp för att pausa och fylla på med energi i serveringen.

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer