Bohusläns Bästa – Trailrunning Sweden AB

Alla vi som älskar att springa i naturen förstår ju också att vi måste vara rädda om den. Vi vill även värna om hållbara året-runt orter och medarbetare.

Trailloppet Bohusläns Bästa arrangeras av Trailrunning Sweden och avgörs andra lördagen i oktober.

Miljöpåverkan och hur vi minskar den

En stor del av påverkan på miljön i samband med ett lopp är transporten dit. Vi marknadsför främst loppet till en svensk och norsk målgrupp. Som deltagare kan du resa kollektivt med tåg och lokalbuss till eventcentrat Tanum Strand där du hämtar nummerlappen och går i mål. Härifrån går också bussar till starten och här erbjuds After Run, mat och boende.

När vi arbetar med arrangemanget, tänker vi till och planerar våra transporter för att köra så lite som möjligt och undvika onödiga resor.

Datum för loppet är valt i samråd med Länsstyrelsen Västra Götaland för att minimera störning av djurlivet.

I nära samarbete med Länsstyrelsen Västra Götaland följer vi upp eventuell påverkan på naturen längs banan, vid behov läggs spång över utsatta ställen. Skor med metalldubb är inte tillåtna att använda i loppet.

Återbruk & Källsortering

Vi använder främst banmarkeringar som vi kan återanvända, så som flaggor och skyltar. Vid energistationerna källsorterar deltagaren sitt skräp i avsedda kärl som vi ansvarar för. Det råder totalt förbjud att skräpa ner längs banan, det leder till diskvalificering. Vi uppmuntrar alla löpare att ta med en egen kåsa att använda vid energistationerna. Om inte, så går de muggar vi använder till återvinning.

Efter genomfört lopp går vi igenom banan en extra gång och ser så att inget skräp finns kvar, då plockar vi även upp det som inte har med loppet att göra. Viss städning sker även innan, vi vill att löparna ska mötas av en ren och trevlig miljö.

Den fina medalj deltagarna får är designad och tillverkad i Sverige av svenskt trä. De vinnarvästar som delas ut till segrarna i trailtouren återanvänds så många gånger som möjligt.

Lokala aktörer och samarbeten

När deltagarna väl på plats i Grebbestad, vill vi uppmuntra dem till att stanna en extra dag och upptäcka vad mer som området har att erbjuda. I våra kanaler hittar du tipsar om aktiviteter och besöksmål.

Genom vårt samarbete med lokala idrottsföreningar, genererar vi viktiga inkomster för barn- och ungdomsidrotten på orten.

Bohusläns Bästa arrangeras i nära samarbete med Hotel Tanum Strand. Loppets energistationer är belägna vid Saltviks camping och Everts sjöbod, i vår kommunikation berättar vi om respektive verksamhet som bedrivs där. I våra kanaler tipsar vi om butiker och aktiviteter för besökande löpare. Vi gör våra inköp lokalt i så stort utsträckning som möjligt.

Vi hoppas också att eventet ska vara en trevlig tillställning för boende på orten. Både att många vill springa själva eller gå ut och heja på alla löpare som kommer förbi.

Vi har förlagt Bohusläns Bästa till en tid på året då det inte är högsäsong. Det bidrar till en jämn beläggning på boendeanläggningarna.

Vår förhoppning är att fler ska upptäcka vad Bohuslän har att ge off-season.

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer