Alingsås Vandrarhem – Villa Plantaget

Villa Plantaget är ett hus med anor. I mer än 100 år har villan stått i grönområdet Plantaget i centrala Alingsås, som en gång var odlingsplats för tobak och färgväxter till Jonas Alströmers manufakturverk. Med ett gammalt hus kommer hållbarhetstänket naturligt. Fasaden har precis återställts till sina ursprungliga färger i rött och grönt vilket har gett det ståtliga huset nytt liv. Inredningen har vi till stor del hittat i återbruksbutiker.
Vi är stolta och glada över att få förvalta denna skatt!

Vi håller öppet året runt för att kunna ta emot gäster som vill resa under lågsäsong och kanske hälsa på familj och vänner. Många företag har också upptäckt oss som ett boendealternativ då tillresta medarbetare ska stanna i staden en tid. Bokar man boende under en längre period erbjuder vi rabatterat rumspris. Villan har både större rum med eget badrum och enklare alternativ med delat badrum. Alla rum är unika och mycket trivsamma.

Vårt läge mitt i Alingsås – med promenadavstånd till både tåg- och busstation gör det enkelt att ta sig till oss på ett hållbart sätt. Vandringsleden ”Gotaleden” går även precis utanför.

I Alingsås med omnejd finns mängder av småskaliga producenter av livsmedel och självklart väljer vi dem i första hand. Vi har dessutom själva startat en mindre odling av blommor och kryddväxter som ska användas i verksamheten.
Miljömärkta produkter är alltid ett förstahandsval – och vi tar självklart hand om vårt avfall med hänsyn till miljön.

När vi har frukostserveringen igång är även Alingsåsarna välkomna hit, vilket har gjort att många som inte tidigare varit här har upptäckt oss. Under sommaren med start i juni har vi vårt trädgårdscafé öppet. Här kan du ta en välförtjänt paus under de gamla träden som skänker skugga.

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer