Cykel och Salt

Cykel och Salt erbjuder MTB-turer med fokus på att vistas i naturen på ett hållbart sätt. Vi informerar om allemansrätten och plockar upp skräp om vi ser något på vägen. Vi använder inga engångsprodukter av plats, och vi uppmanar våra gäster att ta tåget till Strömstad. Maten som erbjuds i våra paket är i möjligaste mån producerad lokalt.

Vi arbetar för att förlänga säsongen genom att kika på häftiga upplevelser efter att höstmörkret har lagt sig: Det kan handla om mareld och cykellampor, matlagning över öppen eld eller äventyrscykling genom lerpölar. Under vintern hoppas vi på frostiga turer på hårt underlag och under våren så cyklar vi ut för att leta vårtecken och se naturen vakna till liv.

Vi vill att våra gäster ska få en fin upplevelse i naturen, och vi stannar upp för att njuta av lugnet. Vi pratar gärna om nationalparken eller om arter och djur. Vår tro är att om människor får en starkare koppling till naturen så kommer de också att värna om den på ett bättre sätt.

Om det finns ställen som är känsliga för cykling vid till exempel dåligt väder så kliver vi såklart av cyklarna och leder dem istället förbi området.

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer