Café Visthuset

Ett visthus är en byggnad på gamla bondgårdar där man förvarade sina matvaror – en form av utomhusskafferi. Det var denna bild vi ville bygga vidare på när vi hösten 2010 började renoverat det gamla förfallna huset mitt i Töreboda, bara 20 meter fårn Göta kanal. Under sommaren hittar du både café, cykeluthyrning och turistbyrå här. Vi serverar hembakt fikabröd, smörgåsar, sallader, luncher och kaffe. I butiken säljs lokala sylter, safter, oljor och annat spännande från Skaraborg.

Hållbarhet har alltid varit en bärande tanke i Visthuset. Vi valde att använda så lite plast och så mycket trä som det bara gick. Istället för stenull som isolering använde vi cellulosafiber. Dessutom målade vi med äggoljetempera och vackra naturfärger.

Självklart finns alla grundläggande hållbarhetsrutiner såsom sopsortering, grön el, snälla kemikalier och strömsnåla lampor med i verksamheten. Vi jobbar också med att minska vårt matsvinn. Vi tycker dessutom att det är extra skoj att jobba med våra lokala producenter och lantbrukare. Det som inte finns lokalt vill vi ska vara ekologiskt och rättvist handlat. Vi är extra stolta över vårt smakrika kaffe som är handlat direkt från kaffeproducenterna!

Varje sommar välkomnar vi cykelgäster som vill uppleva den vackra naturen längs Göta kanal. Genom våra cykelpaket är vi glada för att kunna visa upp vårt område för både nära och fjärran gäster. Vi pushar starkt för att de som kan ska ta tåget till Töreboda, vilket såklart är ett bra sätt att resa miljövänligt. Våra cyklar är svensktillverkade kvalitetcyklar från Skeppshult, som är gjorda för att hålla och hellre repareras än bytas ut. Vi samarbetar gärna med andra företag runtomkring oss som också jobbar med hållbarhet.

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer