CA Travel Nordic

På CA Travel Nordic bryr vi oss om miljön på våra destinationer. Vi vill uppnå så liten påverkan som möjligt genom att prioritera följande:

Om möjligt väljs lokala restauranger, våra gäster bor på lokala hotell och använder hållbara aktiviteter som finns i de lokala områdena. Detta stödjer jobb och generera inkomster för det samhälle vi besöker. Det är viktigt för oss att stödja små- och familjeägda företag och restauranger som använder säsongens råvaror samt fisk, kött och grönsaker från färskt och etiskt ursprung.

Vi försöker alltid tänka till kring hållbara transportlösningar och tillhandahåller alternativ med kollektivtrafik eller tåg om möjligt, samt cykel eller annat alternativ för olika aktiviteter.

När det gäller hyrbilar är vårt första alternativ alltid elbilar och även när du flyger, var medveten om biobränslen som en viktig möjlighet för luftfarten att minska användningen av fossila bränslen och därför också minska klimatpåverkan av luften.

VI uppmuntrar gäster och besökare att ta steg för att hantera social och miljömässig påverkan genom att fokusera på att vara snäll mot djur, producera, människor och planeten. Vi ber dem att undvika plastflaskor för engångsbruk, inte lämna skräp och ta kortare duschar. Vi marknadsför också möjligheten att besöka våra destinationer året runt genom att fokusera på olika landskap och aktiviteter under olika årstider.

Om du reser under lågsäsong kan du uppleva destinationen i lugn och ro och vi arbetar hårt för att få våra gäster utbildade om detta.

Vi kommunicerar också om till exempel vad som är säsong under lågsäsong. Skaldjursfiske är bäst under höst/ vinter, så att uppleva detta under dessa månader är något helt annat än högsäsong.

VI uppmuntrar att hyra en cykel på plats för att göra nya upptäckter, i form av aktiviteter och vandringar som gör att våra gäster inte bara stannar en natt utan också upptäcker det lokala området i flera dagar.

Eftersom vi skräddarsyr resor/aktiviteter/boende-mat/transporter så är det självklara valet för oss att alltid prioritera hållbara alternativ.

Vi utvecklar oss ständigt inom hållbar turism och även inom GSTC-kriterierna för att tillhandahålla en global basnivå för hållbarhet inom rese- och turismbranschen. Kriterierna används för ökad medvetenhet, policy-skapande för vår verksamhet. Vi är dessutom medlemmar i Naturturismföretagen och företaget är en fadder inom WWF.

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer