Brunsbo Gästgifveri

På Brunsbo Gästgifveri jobbar vi med hållbarhet på många olika sätt, men vårt huvudfokus är den sociala hållbarheten.

På Brunsbo Gästgifveri har vi startat ekobyn, en liten by bestående av 8 växthus. I och runt växthusen odlar vi grönsaker, frukt och bär ekologiskt för vår självförsörjning. Vi måste inte äta kött och fisk alla dagar i veckan, och ekobyn är vårt sätt att bidra till att ta ansvaret att inspirera till en grönare måltid. De senaste åren har detta bidragit till att fler och fler till exempel vågar välja en helvegansk meny till sin fest eller sitt bröllop.

Här på Brunsbo finns tre huvudsäsonger; transäsongen och påsk, sommarsäsongen och julbordssäsongen. För att fylla mellansäsongerna är ekobyn en viktig pusselbit – här arrangeras bland annat olika trädgårdskonferenser som i sin tur bidrar till gästnätter i hotellet och gäster i restaurangen.

Det är lätt att ta sig till Brunsbo Gästgifveri med cykel. Följ Pilgrimsleden från Skara mot Axvall – den är cykelvänlig hela vägen fram till oss. För den som kommer till Skara med kollektivtrafiken erbjuder vi upphämtning med hotellets egen busstransfer. Laddstolpar för elbil finns på anläggningen.

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer