Backa Loge

Den 1 november 2020 tog vi över Backa Loge med allt inredning, möbler, porslin och kökets utrustning. Vi hyr Backa Loge via Kalvs byalaget från Svenljungas kommun. Nu upptäcker vi fler och fler att människor vill stanna hos oss inte bara 2–3 nätter men från en vecka till två veckor som är fantastiska möjligheter att bidra så liten miljöpåverkan som möjligt. Genom våra lokala producenter vill de gärna handla när-och här-producerat grönsaker och kött, som vi hjälper att leverera till dem.

Under oktober 2021 hade vi så många semesterhusbokningar som i augusti 2021 och de flesta stannade 3 och flera nätter hos oss. Så småningom når vi vårt mål – flera besökare när och där det inte är fullt.

Vi kom överens med Svenljungas kommun att minska vår elförbrukning genom att installera uppvärmningssystemet för semesterhus från elelementen till bergvärme. Under november 2021 installerade de bergvärme på Backa Loges semesterhus.
November 2021 installerade vi vedeldad badtunna på Backa Loge för att få en jämn beläggning under hela året med mer attraktiv miljö och aktiviteter ute i naturen.

Under 2021/2022 började vi att planera att investera mer i vår boendekapacitet med att renovera gamla visthusboende till bastu.

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer