ArcAdventure

Vi på ArcAdventure driver flera kajakuthyrningar som alla ligger strategiskt belägna runt om i Sveriges skärgårdar. Våra kajakuthyrningar är utgångspunkter till en aktiv fritid och ger våra gäster en möjlighet att uppleva de Svenska skärgårdarna. Att paddla kajak är en aktivitet som passar alla. Det är fantastiskt när man glider fram ljudlöst i skärgården och upplever djur och natur på nära håll.

De svenska skärgårdarna är en känslig marin miljö och att paddla kajak är ett bra sätt att besöka dessa skärgårdar utan att påverka miljön negativt. Att paddla stör inte heller djurlivet lika mycket som att till exempel åka båt. 

Vi arbetar med information till våra gäster om hur man på bästa sätt upplever skärgården utan att påverka på ett negativt sätt. Detta kan bland annat handla om att respektera fågelskyddsområden och allemansrätten.  Alla våra kajakuthyrningar ligger också nära en busshållplats så våra gäster lätt kan åka buss till vår uthyrning och därmed minska sitt klimatavtryck ytterligare i samband med sin paddling.

På våra uthyrningar drivs ventilationen med solceller och vindkraft och vi använder minimalt med el och vatten i vår verksamhet. Vi tar också hand om vår utrustning noga så att vi kan använda den under flera säsonger. När vi inte hyr ut utrustningen längre så säljer vi den för att minimera det klimatavtryck som tillverkningen genererat.

Välkomna till ett miljövänligt och härligt sätt att uppleva Sveriges skärgårdar hos oss på ArcAdventure. 

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer