Vinnare Årets Hållbarhetskliv 2022 – Göteborgsregionen


Besöksnärings-
verksamhet:
Trålverket

Motivering

”Trålverket är drivande i hela Dyröns utveckling. Den unga familjen som driver restaurangen tar ständigt kliv framåt och satsar målmedvetet på att utöka öppettiderna över året. Genom stark samverkan på ön har man skapat en samlingsplats för både boende och besökare. Den positiva utvecklingen skapar underlag för såväl mataffär som andra verksamheter, vilket leder till lokala jobb och en attraktiv plats.”

Till Trålverkets webbplats

I strålande sommarväder tog Johanna och Tobias Alsterberg emot blommor och diplom.


Kommunalt initiativ:
Växtrum i Lerum (Lerums kommun)

Motivering

”Tio unika trädgårdar på promenadavstånd har gått samman och skapat ett inspirerande besöksmål som innefattar både ekologisk, ekonomisk och social hållbarhet. Tillsammans utgör de en strategisk plattform för grön samhällsplanering, en besöksanledning och samverkan mellan trädgårdsdesigner och volontärer från området. Att trädgårdarna dessutom kopplas ihop med andra hållbara besöksanledningar såsom Gotaleden och att de är tillgängliga med tåg skapar ytterligare dimensioner.”

Till Växtrum i Lerums webbplats

Från vänster: Ann Haraldsson (Södra Bohuslän Turism, jury), Anki Sande (Gunnebo Slott och Trädgårdar, jury), Alexander Abenius (Lerums kommun), Sylvia Dahlén (Växtrum i Lerum) samt Maria Jerenvik och Åsa Qvist (Lerums kommun)


Jurymedlemmar Göteborgsregionen

Ann Haraldsson, VD Södra Bohuslän Turism (Ordförande)

Gitte Caous, förbundsdirektör Göteborgsregionens kommunalförbund

Anki Sande, VD Gunnebo Slott och Trädgårdar


Läs mer om övriga vinnare

Boråsregionen

Fyrbodal

Skaraborg