Vinnare Årets Hållbarhetskliv 2022 – Fyrbodal

Besöksnärings-
verksamhet:
Everts sjöbod

Motivering

”Everts sjöbod har genom tydliga strategier och medvetna beslut skapat en verksamhet som visar vägen för en hållbar besöksnäring. Med ett starkt fokus på den naturnära upplevelsen hela året, med en minimal påverkan på natur och miljö, har företaget skapat en eftertraktad produkt som är en stor tillgång för såväl destinationen Västsverige som det lokala näringslivet.

Till Everts sjöbods webbplats

Per Karlsson och Hanna Karlsson Thoren tog emot var glada över att ha vunnit Årets Hållbarhetskliv 2022 för besöksnäringsverksamhet i Fyrbodal.


Kommunalt initiativ:
Smaka på Trollhättan (Trollhättans stad)

Motivering

Med det hybrida mateventet Smaka på Trollhättan har kommunen och dess samarbetspartners skapat tillgänglighet för alla under en speciell tid med restriktioner. Eventet har blivit en samverkansplattform för det lokala näringslivet. Genom en öppen och inkluderande inställning har eventet stärkt platsen och bidragit till att nya intressegrupper engagerat sig och samverkat.

Till Smaka på Trollhättans webbplats

Från vänster: Lisa Wijkmark (City Trollhättan), Mathilda Sundberg (Trollhättans Stad),
Anki Carlsson (Trollhättans Stad), Maria Engström Weber (Visit Trollhättan Vänersborg) samt Anna Nilsson (Trollhättans Stad)


Jurymedlemmar Fyrbodal

Johan Trollnäs, VD DTAB (Ordförande)

Anna Lärk Ståhlberg, förbundsdirektör Fyrbodals kommunalförbund

Elke Sponholz, ägare Tingvall Eco


Läs mer om övriga vinnare

Boråsregionen

Göteborgsregionen

Skaraborg