Upplevelsepaket/Pensionat Prästgården

Vår affärsidé är att marknadsföra och sälja klimatsmarta semesterresor. Packat & klart, ring ett samtal så fixar vi helheten. Våra paketresor innehåller aktiviteter såsom cykel, dressin, båtturer, vandring samt golf. Alla våra aktiviteter främjar miljön och ger dessutom en positiv och stärkande naturupplevelse för våra gäster. Vi har vårt säte i Töreboda som ligger vid Göta Kanal i norra Västergötland. Töreboda ligger också vid västra stambanan och har många dagliga direkta avgångar både till och från Stockholm, Göteborg och Jönköping. Vi uppmuntrar därför våra gäster att ta tåget till oss.

Vi på Upplevelsepaket arbetar med ett fåtal leverantörer, gärna så lokala som möjligt för att minimera transporter. Vi källsorterar våra sopor. Tvål och schampo på hotellrummen är miljömärkta och tvättfirman vi anlitar för vårt sänglinne använder enbart miljömärkta produkter. Vi uppmuntrar våra hotellgäster att återanvända sina handdukar för att minska tvättberget.
I våra paket ingår numer minst två nätter på vårt boende istället för som tidigare en natt. På detta vis minskar vi tvätt och städ samt får bättre lönsamhet på produkten.

Vid servering av frukost och lunchpaket använder vi oss kontinuerligt av samma råvaror. Detta minskar vårt matsvinn, vi får bättre priser av våra leverantörer vilket genererar mer pengar i kassan. När det gäller energiförbrukning har vi haft besök av kommunens energirådgivare, som har gått igenom vår elförbrukning, våra maskiner och vår belysning. De installerade avläsningsapparater under en period. Vi investerade i en ny ugn och ett nytt kylskåp och kunde då direkt se att elförbrukningen gick ner. Detta triggade igång vår tävlingsinstinkt, så nu strävar vi mer än någonsin efter att minska vår elförbrukning – både för plånbokens och miljöns skull.

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer