Skärgårdslinjen

Med verksamheten i havet och hjärtat bultande för en hållbar framtid så arbetar vi på Skärgårdslinjen dagligen med hållbarhet i fokus. Vår verksamhet är KRAV-certifierad, och varje inköp och beslut vi tar grundar sig på frågeställningar kring hållbarhet. I praktiken innebär det ekologisk mat och dryck, MSC-märkta skaldjur, giftfritt bränsle och en personal och gäster som trivs som fisken i (rent) vatten, året runt.

Våra fartyg drivs på det giftfria bränslet ECO-PAR, och vi har investerat i nya mer bränslesnåla maskiner. Vid ombyggnationer tar vi hand om och återvinner befintligt material. Vid nyinköp letar vi alltid i första hand på andrahandsmarknaden.

Alla våra skaldjur som serveras i restaurangen är MSC-märkta, och vi prioriterar KRAV-märkt och ekologiskt från våra leverantörer. Detta gäller såväl mat som dryck. Vi återvinner allt avfall och har drastiskt minskat vår plastförbrukning och slopat alla engångsartiklar. Vattnet vi serverar kommer från egen kran och annan dryck serveras från fat eller förpackningar som går att återvinna. Hos oss kan du med gott samvete äta bra kött. All kyckling och kött som serveras kommer från Gröna Gårdar. Vi städar endast med miljömärkta produkter.V

Vår personal är det viktigaste vi har och vi jobbar med omtanke för att skapa en arbetsplats där alla känner sig välkomna och vill stanna länge, givetvis med bra och gynnsamma villkor. För oss är det en styrka att de som jobbar hos oss kommer från olika generationer, olika platser och olika kulturer. Ett synligt tecken på detta är regnbågsflaggan som vajar högst upp på våra fartyg.

Från säsongstart 2021 kommer vi ha öppet året runt. Detta leder till att vi kan erbjuda tryggare och längre kontrakt för våra säsongsanställda samt möjlighet till att erbjuda fler anställningar på helårsbasis.

Vi använder oss av lokala leverantörer där den personliga kontakten värderas högt. För att gynna vår bransch och regionens verksamheter rekommenderar vi med varm hand andra rederier om vi själva inte har möjlighet att åta oss alla uppdrag. Vi har inga konkurrenter, bara kollegor.

I samarbete med Sjöfartsmuseet och Göteborgs hamn bidrar vi till utbildning och folkbildning om Göteborgs historia.

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer